детски

Как да избирам бебешки дрешки

Published on

бебешки дрешки
бебешки дрешки

Моментът в който ще видите за първи път бебето ви е съвсем близо и на вас ви остават последни приготовления преди новия член на семейството да се появи. Подготвили сте детската стая, взели сте памперси и цял куп с играчки. Остава само да вземете първите бебешки дрешки, но все се чудите на какво да наблегнете. Научете кои са най-важните неща при избора им.

Материалите, от които са изработени дрехите за новородено

Най-важното нещо, с което трябва да се съобразите е материалът, който е вложен при изработката на дрехите. Бебешката кожа е много чувствителна на допир и трябва да привикне към материите, които я докосват. Ето защо трябва да залагате само на естествени материали, като памука. Той не дразни кожата и не предизвиква никакви алергии, абсорбира влагата и е невероятно мек. Не ви препоръчваме полиестер или найлон, понеже запарват кожата, не се справят с влагата и в някои случай за оцветяването им се влагат опасни химикали, които дразнят кожата.

Изберете правилния размер бебешки дрехи

Освен материалът, от които са изработени бебешките дрехи се избират и спрямо размера. Подходящият размер освен, че ще допринесе за удобството за вашето бебче, но и ще може свободно да се движи, без никакви ограничения. Производителите на дрехи за новородени са ни улеснили много като са поставили на всяко облекло възрастовата категория. По този начин много лесно ще се ориентирате какво да вземете. А дори и да объркате размера само след няколко седмици дрехата вече ще приляга напълно. Оборудвайте се с няколко чифта бебешки дрехи за момичета и не купувайте прекалено, защото бебетата растат изключително бързо. Сами ще се убедите, че бебешките дрехи за момче, което сте взели преди месец вече няма да му стават. Функционалност и комфорт При подбора на бебешки дрехи трябва да се съобразите и с тяхната функционалност. Всички знае, че бебетата спят предимно и ще им трябват удобни дрехи за сън. Няколко чифта гащеризончета, чувалче за сън, меки чорапки и пижамка - това ви е достатъчно, за да осигурите комфорта му докато спи. Най-важното е да не го завивате прекалено стегнато, за да може да се движи свободно.

Препоръчваме ви да не купувате прекалено много бебешки дрешки от един размер, защото бебето то няма да може да ги износи. Спестените разходи може да вложите в количка или друго оборудване или просто за покупка на дрешки за следващия сезон.