детски

Игри за навън – подходящи играчки за деца

Published on

детски играчки за навън
детски играчки за навън

Децата трябва да прекарват колкото е възможно повече време на открито, защото това ги закалява и прави по-уверени и общителни. Счита се, че след тригодишна възраст детето трябва да излиза на чист въздух всеки ден, независимо от това какво е времето навън.

Разбира се, най-увлекателни и приятни са игрите през пролетта и лятото, когато навън е слънчево и не вали.  Точно за тези сезони са подходящи играчки, като:  детски къщички, надуваеми батути, детски люлки за градина и детски пързалки.

Детските къщички са любимо място за игри на малчуганите. Те са достатъчно просторни, за да се поберат в тях няколко деца, притежават цветни прозорци и стени, изработени са от безвредни за децата материали. Могат да бъдат поставени на двора, на плажа, в детската градина, в градината. Освен че осигуряват сянка, детските къщи са чудесно място за забавление на децата и едва ли има дете, което няма да поиска да влезе и да си поиграе в тях.

За разлика от детски къщички, които предразполагат децата да си играят тихо и да си разказват истории в тях, надуваемите батути са играчки, които ги карат да се забавляват шумно и активно. Скачането е едно от любимите занимания на всяко дете, а подскоците на батут са наистина страхотно приятни за тях. Батутът е още едно забавление, което нито едно дете не би искало да пропусне.

Детски люлки за градина са страхотен начин да накарате детето да се полюлее, докато вие пиете кафе на открито. Ако във вашия двор има люлка, съществува вероятност детенцето ви да иска да се люлее всеки ден, без това да му омръзне. Няма нищо по-приятно от това да наблюдавате как малкото ви съкровище се радва на слънцето и се люлее на двора.

Детските пързалки също са забавление на открито, което децата обожават. Вместо всеки път да ходите на някоя детска площадка, можете просто да купите такава за вашия двор.

В популярен детски магазин цената на парзаликите варират от 55 лв. за малка пързалка до 259 лв. за игрален център 4 в 1 – пързалка, люлка, баскетболен кош. Зарадвайте вашето малко съкровище с люлка за двора. Люлка гъсеница е подходяща за деца над 18 месеца. Тя е със заоблени безопасни ръбове и обезопасена срещу обръщане. Люлката е предназначена за ползване само от едно дете – тя е стабилна и подходяща както за момичета, така и за момчета.

Игрите навън значително укрепват децата, подобряват тяхната двигателна активност, срещат ги с приятели и разнообразяват ежедневието им. Не пропускайте да зарадвате вашето дете с играчки, подходящи за забавления на открито