детски

Носене на бебе в слинг - доверие и комфорт

Published on

слингове и кенгура за бебета

Бебешкият слинг представлява парче плат от различна материя, което придържа новороденото към тялото на родителя, който го носи - те са отлична алтернатива на бебешки колички когато трябва да транспортирате вашето бебе на кратко пешеходно разстояние. Слинговете за бебета се превърнаха в изключително популярен избор за много голяма част от родителите, които искат да изградят близки отношения със своите бебета и да не се разделят и за миг. Слинг е плат, чрез който поставяте детето си в практична позиция, завръзвате плата по определен начин или чрез закопчаване, за да го носите по възможно най-удобния начин. Това не е ново явление и всъщност се практикува от векове в много и най-различни култури. Има много видове слингове за бебета, така че си струва да разберете за различните стилове и дори да опитате няколко, преди да купите такъв.

С помощта на ергономична раница, ергономичен колан, слинг или кенгуру за бабета можете да се насладите на спокойна разходка, без да трябва да носите бебешки/детски колички, тежки аксесоари и други. Ще можете съвсем спокойно да се качите в автобус и метро без да се чудите как да качите количката и дали ще има място за нея. Можете да поемете на планински преход като не се разделяте и за миг с бебето/детето си, защото то ще е на удобно място в ергономична раница, ергономичен колан, слинг или кенгуру.

Носенето на бебето близо до родителя помага да се надгради чувството на доверие и сигурност между родителя и детето. Ползите са впечатляващи, когато се изпълняват безопасно, защото успокояват бебетата и са в огромна подкрепа на кърменето.

Слинговете са изработени винаги от възможно най-меките материи и се увиват около гърдите. Те подсигуряват комфорт и подкрепа на бебето или детето и дават възможност на родителя да държи ръцете си свободни, докато се справя с многото ежедневни задачки.

Слингове за добра позиция на бебето

Слинговете са така направени, че да поддържат правилна ергономична позиция на бебето или детето. Изработени са от най-висококачествените меки материи за постигането на максимален комфорт. Дължините на слинговете са различни, но винаги завидно големи, за да може да се постигне максимално равномерно разпределение на теглото на бебето или детето върху тялото на родителя или човека, който го носи.

Слинговете - сигурно и удобно място

Бебешките слингове и кенгура също са добър начин да носите бебето си и да се уверите, че то е на сигурно и удобно място. Въпреки това, и родителят, и бебето могат да изпитат дискомфорт, ако бебето не е в удобна позиция или не се носи правилно. Новородено бебе трябва да се държи в позиции, които намаляват натиска върху главата, шията, гърба и гръбначния стълб, като същевременно им позволява да поддържат контакт с очите ви.