полезни публикации

За какво да следим при избор на климатици

Published on

избор на климатик

Винаги когато настъпят летните жеги много хора си задават въпроса дали е време за климатик. Ако търсите практично решение както за охлаждане през лятото, така и за отопление през зимата обърнете внимание на първо място, че не е разумно да търсите най-евтиното на пазара. Имайте предвид, че самата дума „евтино“ рядко се асоциира с качествено. Японските и американски марки климатици са сред най-предпочитаните от клиентите към наши дни - те са доказани от дълго време на пазара със своята издражливост и качество. Това е така, тъй като зад тях стоят известни брандове, чието име е гарант за качество. Ето защо, е нужно да внимавате при покупката си.

Популярни марки климатици

Едни от лидерите на пазара на климатици са марките Daikin, Gree, Fujitsu General и Mitsubishi. От скоро в България се предлагат и климатици на немската фирма Viessmann,  които също са едни от стойностните и качествените производители.

Енергийна ефективност

Разбира се, когато решите да инвестирате в климатично устройство, е необходимо да следите за енергийния му клас. Все пак главната идея е да постигнете енергийна ефективност у дома или на работното място. Потърсете климатик с клас A+ или дори A++. Инверторните климатици често са типа климатик с които можете да постигнете оптимално охлаждане и отопление при възможно най-ниски разходи. Новите модели на популярните марки климатици със сигурност ще Ви предоставят икономичност, така че да не храните излишни притеснения за високите сметки за ток.

Монтаж и поддръжка на климатик

По-горе в статията ни, обърнахме внимание на това, що е то добър климатик, и как да го изберем. Не спестихме топ марките и Ви дадохме информация относно работата на конвенционалните и инверторни климатици. Без значение дали ще изберете климатик дайкин, genral или някоя друга марка - заложете на доказана марка, като освен технологичните аспекти е добре да обърнете внимание на монтажните дейности. Повечето големи и сериозни фирми на пазара разполагат с монтажни групи от техници, като често при промоционални условия монтажа може да бъде и безплатен. Обмислете добре локацията както на вътрешното, така и на външното тяло на климатика, за да избегнете шум или опасност от обледяване през зимните месеци. Консултирайте се с фирмата извършваща монтажа относно всички детайли.

Поддръжката е неизбежна, както при всеки друг електроуред. Обърнете внимание на редовното почистване на филтрите, защото там се събират микроорганизми. Тръбичките за отвеждане на водата от конденза също е добре да се лесно достъпни, за да подлежат лесно на ревизия.

От този момент нататък, само Вие можете да решите какъв ще бъде изборът Ви, като ние можем да Ви стискаме палци по пътя към успешната покупка.